Vi ste ovdje:    Naslovna » Za dadilje » Zakonska regulativa  

Zakonska regulativa

Zakon o dadiljama

Zakon o dadiljama je donesen i stupio je na snagu 1. travnja 2013. Prijelazni rok od godinu dana koji je predviđen za prilagodbu novim propisima počeo je teći od tog dana. Ovdje možete pročitati cjelokupni tekst Zakona.

više

Koliko dadilju košta obrt?

Dadilje koje odluče obavljanje svoje djelatnosti uskladiti sa zakonskim normama, tj. otvoriti obrt, vrlo brzo će se naći pred prvim velikim pitanjem. Koliko taj "poduzetnički pothvat" košta? Pokušat ćemo precizno obraditi sve troškove koji su pred Vama.

više

Ugovor o čuvanju djeteta

Zakonom o dadiljama predviđeno je između ostalog da se između dadilje i roditelja djeteta sklapa pisani ugovor kojim se uređuju međusobni odnosi vezani uz čuvanje, brigu i skrb o djetetu, a koji obvezno mora sadržavati podatke o obrtniku, roditelju djeteta i djetetu, podatke o posebnoj zdravstvenoj zaštiti za dijete ako je potrebna, kao i

više

Pravilnik

Na temelju članka 14. Zakona o dadiljama (»Narodne novine«, broj 37/13) ministrica socijalne politike i mladih donijela je "Pravilnik o uvjetima prostora, opremljenosti prostora odgovarajućom opremom i ostalim uvjetima za obavljanje djelatnosti dadilje".

više