Vi ste ovdje:    Naslovna » Opći uvjeti  

Opći uvjeti

Uvod

Molimo Vas da pročitate opće Uvjete korištenja ovih stranica. Registracijom i korištenjem naše web stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima navedenim kako slijedi.

Ukoliko se ne slažete s ovim Uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

Web stranice dadilje.info su u vlasništvu Vytautasa Kraujalisa, Žirmūnų 91 - 3, Vilnius, Litva (u daljnjem tekstu dadilje.info).

Promjene

Ovi Uvjeti mogu se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem promijenjenog teksta na ovim web stranicama. Obaveza je korisnika da se upozna sa takvim izmjenama. Nastavak korištenja ovih stranica kao i svih servisa i pod stranica koje su njegov sastavni dio, i nakon objave izmjena, predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.

Sadržaj stranica

Dadilje.info nudi uslugu oglašavanja ponude i potražnje usluga čuvanja djece. Oglašavanje je omogućeno samo registriranim korisnicima. Registrirani korisnici su odgovorni za sadržaj oglasa i objavljenih profila, što uključuje:

 • istinitost informacija prikazanih u oglasu,
 • istinitost osobnih informacija,
 • obaveze koje proizlaze iz sadržaja oglasa

Korisnici ne smiju postavljati tekstove ili ostale materijale (fotografije ili dokumente) koji:

 • su na bilo koji način protuzakoniti ili potiču na protupravne aktivnosti,
 • su uvredljivi ili vulgarni,
 • mogu ugroziti ili narušavati privatnost trećih osoba
 • sadrže vjersku ili političku promidžbu

Dadilje.info ne može preuzeti bilo kakvu odgovornost za sadržaj oglasa.

Dadilje.info je platforma koja omogućava oglašavanje ponude i potražnje za uslugama čuvanja djece. Korisnici stranica samostalno ulaze u međusobne daljnje dogovore i odnose, te dadilje.info nisu odgovorne za iste.

Registracija korisnika

Postavljanje oglasa ili kreiranje profila na ovim stranicama omogućeno je samo registriranim korisnicima. Prilikom registracije korisnika traže se potrebne informacije, a korisnik je odgovoran za navođenje potpunih i točnih informacija. Korisnik sam odabire lozinku kojom je zaštićen pristup korisničkim stranicama, te promjeni oglasa ili profila. Korisnike je obavezan čuvati lozinku i te ne omgućavati pristup korisničkim stranicama trećim osobama. Korisnik je odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem njegovog korisničkog računa.

Korisnici koji žele objaviti oglase dužni su prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, uz osnovne informacije u registraciji priložiti i sljedeće:

 • ime i prezime,
 • OIB
 • adresu, poštanski broj, i grad
 • ime tvrtke i sjedište tvrtke (samo za pravne osobe)

Prema članku 7., stavku 2. Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti svi tiskani i internetski oglasni mediji dužni su prikupiti dodatne podatke. Traženi podaci neće biti objavljeni ili dostupni drugim korisnicima, niti će od strane dadilje.info biti korišteni u druge svrhe.

Dadilje.info prema članku 20. stavku 6. Zakona o medijima nije dužan provjeravati istinitost i vjerodostojnost objavljenih oglasa te prema, Zakonu o elektroničkoj trgovini članak 18., stavak 1., nije odgovoran za sadržaj pohranjenih podataka.

Nadzor

Dadilje.info ima pravo ali ne i obavezu kontrolirati sadržaje koje korisnici objavljuju na ovim stranicama. Sadržaji koji nisu u skladu sa ovim Uvjetima, zakonima, propisima ili dugim aktima, mogu biti promjenjeni ili uklonjeni. Dadilje.info zadržava pravo da po vlastitoj diskrecijskoj procjeni pojedine sadržaje ne objavi ili ukloni.

Privatnost

Korisnik potvrđuje da je sve osobne informacije, kao i informacije sadržane u vidu oglasa ili profila dao dragovoljno, te dadilje.info ima pravo njihovog korištenja sukladno izjavi o povjerljivosti podataka ovih web stranica.

Intelektualno vlasništvo

Svi materijali koji se nalaze na ovim web stranicama uključujući tekstove, slike, dizajn, bazu podataka, i domenu ekskluzivno su pravo Dadilje.info, ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje na bilo koji drugi način ovih web stranica bez izričitog pismenog odobrenja je zabranjeno.

Korisnici su suglasni da dadilje.info po potrebi može bez dodatne dozvole oglase objavljene na ovim stranicama distribuirati i objaviti na partnerskim stranicama, te stranicama društvenih mreža.

Izjava o jamstvu i ograničenje odgovornosti

Dadilje.info ne može biti odgovoran za bilo kakvu štetu ili posljedice nastalu:

 • korištenjem ovih stranica,
 • zbog informacija objavljenih na ovim stranicama
 • zbog nemogućnosti korištenja ili nedostupnosti ovih stranica
 • programskom greškom ili računalnim virusom
 • krađom, uništenjem, ili neovlaštenim pristupom podacima
 • uvredljivim, neprikladnim ili protuzakonitim ponašanjem drugih korisnika

Korisnik se slaže da je korištenje ovih web stranica isključivo na njegovu vlastitu odgovornost.

Prekid odnosa

Dadilje.info može raskinuti odnos s bilo kojim svojim korisnikom u bilo kojem trenutku. Dadilje.info zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisničke račune korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja korisnika koje prema svojoj diskrecijskoj ocjeni smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih Uvjeta od strane korisnika.

Završne odredbe

Pravni sporovi koji mogu nastati kao posljedica korištenja ovih web stranica u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih web stranica korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.