Vi ste ovdje:    Naslovna » Izjava o privatnosti  

Izjava o privatnosti

Molimo Vas da pročitate ovu izjavu o privatnosti podataka. Registracijom i korištenjem naše web stranice, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima privatnosti podataka i načinima upotrebe istih podataka na našim web stranicama.

Ukoliko se ne slažete s ovim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

Promjene

Ova izjava može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem promijenjenog teksta ove izjave na našim web stranicama.

Vrste i način upotrebe prikupljenih informacija

Prikupljamo dvije vrste informacija o korisnicima naših web stranica: "osobne informacije" (npr. "ime", "prezime", "adresa", "broj telefona", i slično) te "općenite neosobne informacije" (npr. "stručna sprema", "znanje stranih jezika", "dodatne usluge" i slično).

Osobne informacije

Ovo su informacije koje identificiraju pojedinog korisnika. Prilikom korištenja naših web stranica, pod što spadaju:

  • otvaranje korisničkog računa,
  • objavljivanje oglasa
  • ili postavljanje profila

možemo Vas zatražiti pružanje određenih informacija o sebi, kao što su "ime", "adresa", "e-mail adresa", "broj telefona", "datum rođenja" i slično.

Ovisno o načinu korištenja web stranica, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako ne pružite obavezne informacije za određen način korištenja, isto Vam neće biti dopušteno.

"Osobne informacije" se koriste kako bi omogućili transparentno povezivanje roditelja i dadilja, analizirali upotrebu ovih web stranica, uspostavljanje kontakta s Vama, te suradnju sa službama za provođenje zakona.

Općenite neosobne informacije

"Općenite neosobne informacije" su informacije koje ne identificiraju krajnjeg korisnika. Ove vrste informacija mogu uključivati stavke kao što su "znanje stranih jezika", "stručna sprema", "dodatne usluge", i slično.

"Općenite neosobne informacije" vezane su uz prirodu oglasa kojim se traži usluga čuvanja djece ili profila dadilje kojim se nudi usluga čuvanja djece, te se koriste u prikazu oglasa roditelja i profila dadilja. Osim toga se koriste za automatsko povezivanje podudarnih oglasa i profila u tražilicama i drugim alatima koji su dostupni na ovim web stranicama.

Objavljivanje osobnih informacija

"Osobne informacije" neće biti vidljive na ovim web stranicama niti ćemo ih ustupiti trećoj strani, osim u ovdje navedenim iznimkama:

  • Za korisnike koji su kreirali svoj "profil dadilje", u prikazu na stranicama biti će vidljive sljedeće informacije: "ime" (bez "prezimena"), "grad", te "dob" (ne datum rođenja). Primjer prikaza je "Marijana, 30 godina, Zagreb".
  • Za korisnike koji su kod kreiranja "profila dadilje" ili "oglasa roditelja" izričito odobrili objavljivanje određenih osobnih informacija. Naprimjer, korisnik može javno objaviti svoje ime i prezime, ili broj telefona kod postavljanja oglasa na stranicu.
  • Za korisnike koji na upit drugog korisnika putem ove web stranica odobre istom pristup svojim osobnim informacijama. Naprimjer, dadilja može na upit roditelja odobriti istom uvid u osobne informacije.

Objavljivanje neosobnih općenitih informacija

Mi možemo otkriti ili dijeliti "neosobne općenite informacije" s partnerima, pridruženim tvrtkama i oglašivačima. Na primjer, možemo podijeliti skupljene demografske informacije (koje ne uključuju "osobne informacije") sa zainteresiranim oglašivačima, marketinškim agencijama, ili drugim zainteresiranim stranama.

Nadopuna i ispravak informacija

Nadopune i ispravci informacija korisnici mogu obavljati samostalno u bilo kojem trenutku putem korisničkih stranica.  Korisničke stranice su dostupne putem poveznice "moj račun" u zaglavlju web stranice.

Korisnici ovih web stranica imaju mogućnost promjene "osobnih informacija". Moguće je promijeniti bilo koju od vaših "osobnih informacija".

Korisnici ovih web stranica mogu u svakom trenutku ukloniti svoj profil ili oglas.

Korisnici ovih web stranica također imaju mogućnost potpunog brisanja korisničkog računu - uključujući sve "osobne informacije" i "neosobne općenite informacije".

Slanje e-mail poruka

Prilikom registracije korisnika na ovim web stranica, tražimo Vašu dozvolu da Vam šaljemo e-mail poruke.

E-mal poruke dijelimo u dvije kategorije: "sistemske poruke" i "promotivne poruke".

Primanje "sistemskih poruka" se ne može isključiti, a one se odnose na korisničku aktivnost na web stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s profilima dadilja ili oglasa roditelja.

Primanje "promotivnih poruka" se može po želji isključiti. Promotivne poruke oglašavaju proizvode ili usluge naši oglašivača ili pridruženih trtki. Ukoliko ne želite od nas primati promotivne e-mail poruke u bilo kojem trenutku možete odabrati opciju otkazivanja primanja promotivnih e-mail poruka putem korisničkih stranica, ili odabirom opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u svakoj našoj e-mail poruci.

Sigurnost informacija

Zaštitu osobnih podataka shvaćamo izuzetno ozbiljno i poduzeli smo sve potrebne mjere opreza kako bi ih zaštitili. Vašim informacijama na našoj web stranici možete pristupiti pomoću lozinke i vaše e-mail adrese.

Lozinka je jednosmjerno kriptirana SHA-512 algoritmom, i kao takva je nedostupna nama ili trećim osobama.

Stranice na kojima se unose osobni podaci te stranica za prijavu korisnika su zaštićene SSL protokolom koji sprječava da te informacije budu pročitane od trećih osoba dok prolaze Internetom.

Praćenje podataka

Kako bi prilagodili stranice korisnicima, mi spremamo "cookieje" ("kolačiće") na vaše računalo. "Cookie" je tekstualna datoteka koja se sprema na Vaše računalo u svrhu čuvanja podataka.

Poveznice na vanjske web stranice

Ova izjava o povjerljivosti podataka se odnosi samo na upotrebu i objavljivanje informacija koje prikupljamo od Vas na ovim web stranicama. Druge web stranice kojima se može pristupiti putem poveznica sa naših web stranica imaju svoje vlastite izjave o privatnosti. Ako se prebacite na bilo koju takvu stranicu, preporučamo da pregledate izjavu o privatnosti te web stranice. Mi nismo odgovorni za načine i uvjete rada trećih web stranica.

Ostale teme o povjerljivosti podataka

Maloljetnici

Osobe mlađe od 18 godina ne smiju koristiti naše web stranice. Mi ne prikupljamo ili zadržavamo informacije bilo koje osobe mlađe od 18 godina.

Javno dostupni dijelovi

Na našoj web stranici postoje mjesta gdje možete javno objaviti informacije o sebi, i postaviti medijski sadržaj (npr. fotografije ili drugi dokumenti). Ove informacije mogu biti dostupne drugim korisnicima i kompanijama, te se mogu pojaviti na web pretraživačima, te stoga ove informacije mogu pročitati i druge osobe. Na primjer, ako uz vaš oglas ili profil javno objavite broj telefona, mogli bi dobiti neželjene pozive. Mi nemamo kontrolu nad tim tko čita Vaše informacije koje ste javno objavili, ili što drugi korisnici mogu učiniti s informacijama koje dragovoljno objavite. Stoga Vas molimo za oprez prilikom javnog objavljivanja osobnih informacija.